Beweeg je wijs met paarden - Klasse RT

Beweeg je wijs met paarden

Beweeg je wijs met paarden coacht kinderen die:

– Niet lekker in hun vel zitten
– Vaak bang, boos of verdrietig zijn
– Het lastig vinden om hun gevoelens te uiten
– Zich anders voelen dan andere kinderen
– Weinig zelfvertrouwen hebben
– Het lastig vinden om voor zichzelf op te komen
– Het lastig vinden om nee te zeggen
– Vaak over hun eigen grenzen gaan
– Moeilijk keuzes kunnen maken
– Gepest worden of misschien zelf wel pesten
– Hooggevoelig of hoogsensitief zijn

Paarden zijn van nature erg sensitief en puur en leven zonder oordeel in het hier en nu. Met deze eigenschappen zijn het meesters in het spiegelen. Het spiegelen en het samenspel met de paarden vergelijken we met de situatie in het dagelijkse leven. We herkennen, ontdekken, proberen, oefenen, zoeken oplossingen en overwinnen.

Met hulp van Shetlanders Kiki en Geert help ik kinderen (van 6 tot 18 jaar) om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Spelenderwijs gaan we samen met Kiki en Geert op ontdekkingsreis. Tijdens de reis gaan we op zoek naar kwaliteiten, kracht en ‘eigen’ wijsheid, zodat kinderen weer kunnen ervaren en laten zien wie ze echt zijn en waar ze voor staan.

We werken aan meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid, concentratie, balans, overwinnen van angst, en alles wat ook maar nodig is. Maar vooral maken we samen met Kiki en Geert ook heel veel plezier!

Binnenkort ook Beweeg je wijs met paarden gericht op rekenen en taal.

De eerste rekenmodule Tafels leren met Beweeg je wijs met paarden gaat van start.

Lukt het je kind maar niet om de tafels te automatiseren?
Met ‘Beweeg je wijs met paarden’ doen we het een beetje anders dan anders.
Samen met Kiki en Geert halen we echt alles uit de kast om de tafels te oefenen. Ook de kleuren van het stoplicht helpen ons daarbij.
Door in de buitenlucht spelenderwijs met de tafels én de pony’s bezig te zijn, ervaren kinderen succes én krijgen ze weer plezier in leren.
En dát gun ik ieder kind!

Start vrijdagmiddag 3 maart van 14.30-15.30 uur (5 lessen)

Kiki

Kiki

Kiki is een mini-Shetlander (merrie) van 76 centimeter. Met haar prachtige lange blonde manen is ze echt een beauty. Kiki is zachtaardig, maar laat de kaas niet van haar brood eten. Ze is dol op aandacht (van kinderen) en wordt graag vertroeteld, geborsteld en geknuffeld. Kiki spiegelt als de beste en leert je op haar eigen(wijze) manier jezelf nog beter kennen.

Geert

Geert

Onze nieuwsgierige, vlotte Geert is een Shetlander (ruin) van ongeveer 95 centimeter. Een echt gezelschapsdier. Hij komt direct naar je toe om kennis te maken en wil alles ontdekken. Een ideale pony dus om samen mee op ontdekkingsreis te gaan. Geert loopt ook graag een rondje voor het karretje. Als we het traject afgerond hebben, laat hij je dat graag een keer ervaren😊