Kinderzwerfboekstation – Spaaractieruilstation – Geocache

In de zomer van 2015 is Klasse-RT gestart met Minibieb Nistelrode. Destijds speciaal voor de jeugdige lezers. Inmiddels is de Minibieb uitgegroeid tot een Minibieb voor  jong en oud. De boeken mogen geheel gratis geleend, gelezen en geruild worden. Heb je zelf een leuk (kinder)boek en doe je er niets meer mee? Laat het achter in de minibieb, je maakt er anderen weer blij mee.

Maar Minibieb Nistelrode is nog meer….

‘Kinderzwerfboek’

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.

In de Minibieb liggen stickers, zodat je deze zelf in het boek kunt plakken.

Spaaractieruilstation’

Voor iedereen die mee doet aan spaaracties en nog wat te ruilen heeft, staat er in de Minibieb een speciaal mandje. Daarin kan iedereen zegeltjes, kaartjes, plaatjes en alles van spaaracties achterlaten voor een ander of eruit halen wat je nodig hebt.

Geocache

Voor alle geocachers is de Minibieb voorzien van een leuke, toepasselijke geocache.

Kei Toffe Tocht

Minibieb Nistelrode is het start- en eindpunt van de allereerste KEI TOFFE TOCHT van Nederland. Het is een wandeltocht van ongeveer 5 kilometer door het  prachtige natuurgebied De Maashorst. Tijdens de tocht kom je 10 kleurige keien tegen die verwijzen naar een leuke activiteit.  De routebeschrijving kun je hier downloaden, maar in de Minibieb ligt natuurlijk ook een papieren versie voor je klaar.

Heel veel wandel, beweeg en speelplezier en….vergeet aan het einde van de tocht niet een kei tof boek mee te nemen uit de Minibieb.

Minibieb Nistelrode

Kom gerust eens langs!

Minibieb nistelrode