Kinderzwerfboekstation – Spaaractieruilstation – Geocache

In de zomer van 2015 is Klasse-RT gestart met Minibieb Nistelrode. Destijds speciaal voor de jeugdige lezers. Inmiddels is de Minibieb uitgegroeid tot een Minibieb voor  jong en oud. De boeken mogen geheel gratis geleend, gelezen en geruild worden. Heb je zelf een leuk (kinder)boek en doe je er niets meer mee? Laat het achter in de minibieb, je maakt er anderen weer blij mee.

Maar Minibieb Nistelrode is nog meer….

‘Kinderzwerfboek’

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is.

In de Minibieb liggen stickers, zodat je deze zelf in het boek kunt plakken.

Spaaractieruilstation’

Voor iedereen die mee doet aan spaaracties en nog wat te ruilen heeft, staat er in de Minibieb een speciaal mandje. Daarin kan iedereen zegeltjes, kaartjes, plaatjes en alles van spaaracties achterlaten voor een ander of eruit halen wat je nodig hebt.

Geocache

Voor alle geocachers is de Minibieb voorzien van een leuke, toepasselijke geocache.

Kei Toffe Tocht

NISTELRODE – Na het succes van de eerste Kei Toffe Tocht van Minibieb Nistelrode ontstond in samenwerking met Koffiehuis de Nistel het idee voor een tweede tocht. Een superleuke wandeling van circa drie kilometer met veel variatie aan paden, paadjes, uitzichten, water, uitdagingen èn natuurlijk de vogelhuisjes van de Nistel.

Het is een soort speurtocht waarbij deze huisjes een belangrijke rol spelen. Ieder huisje heeft een gekleurde letter en met die letters maak je aan het einde van de tocht een woord. Natuurlijk zijn er op de route ook weer Kei Toffe beschilderde mini-steentjes te vinden. De Kei Toffe Tocht Brigade en de cliënten van de Nistel hebben er hun handen vol aan. Daarom zijn we nog op zoek naar versterking.

Vind je het leuk om steentjes te beschilderen, maar heb je geen tijd of ben je niet in de gelegenheid om ze te verstoppen? Bij de Nistel staat een ‘Kei Toffe Pot’ waarin je de steentjes kunt achterlaten. De cliënten van de Nistel zorgen ervoor dat de steentjes zorgvuldig worden verstopt op de route.

De routebeschrijving is te downloaden via www.klasse-rt/minibieb en www.de-nistel.nl of in de Facebookgroep ‘KEI TOFFE TOCHT’. Kom je binnenkort ook genieten van deze Kei Toffe Tocht? De tocht start en eindigt bij Koffiehuis de Nistel aan de Piet Geersdijk.

‘Kei Toffe Tocht’ is een idee van Minibieb Nistelrode en mede mogelijk gemaakt door Klasse-RT Remedial Teaching op maat en meer! en Koffiehuis de Nistel

Deelname aan deze tocht is volledig op eigen risico.

Kei toffe tocht start Minibieb
Kei toffe tocht start De Nistel

Heel veel wandel, beweeg en speelplezier en….vergeet aan het einde van de tocht niet een kei tof boek mee te nemen uit de Minibieb.

Minibieb Nistelrode

Kom gerust eens langs!

Minibieb nistelrode