Mindmappen

Mindmappen is een techniek om delen van de hersenen te gebruiken die men normaal gesproken niet gebruikt. Hierdoor leer je sneller (informatie wordt sneller opgenomen) en kun je beter onthouden. De techniek van het mindmappen sluit zeer nauw aan bij de wijze waarop onze hersenen werken. De kwaliteiten van beide hersenhelften worden optimaal gecombineerd. Deze techniek is onder meer geschikt voor het maken van krachtige aantekeningen, uittreksels, samenvattingen, projecten, werkstukken en presentaties, om complexe informatie te structureren, om gedachten te ordenen en de creativiteit te vergroten.

Mindmappen is ook een prettig middel voor mensen met dyslexie. Het biedt niet alleen structuur, maar zorgt er ook voor dat je minder hoeft te schrijven en te lezen.

Met een mindmap kun je alle informatie die je in je hoofd hebt opgeslagen eenvoudig vertalen naar een overzichtelijk schema op papier. Deze techniek geeft je de mogelijkheid om verder te denken dan je normaal zou doen. Je ziet nieuwe verbanden en kunt creatieve oplossingen bedenken.

Wat prikkelt jouw brein het meest? Een bladzijde tekst of een zwart-wit tekening? Een zwart-wit tekening of een tekening in kleur?

Workshop Mindmappen

Voor leerlingen P-O en V-O, studenten en volwassenen.
Tijdens deze workshop worden de basisprincipes van het mindmappen uitgelegd en wordt geoefend met het maken van een mindmap. Na deze workshop kun je zelf aan de slag met het handig en slim samenvatten van informatie door middel van een mindmap.

Mindmappen

Tips

Vooral het proces waarmee de mindmap is gemaakt is van belang. Leer dus zelf de techniek van het mindmappen, zodat jouw hersenen optimaal effectief werken.

Heb je interesse in een presentatie over één of meerdere onderwerpen? Vraag naar de mogelijkheden.

Mindmappen – Snellezen – Geheugentechnieken

Snellezen

Snellezen

Zie je er ook zo tegenop om aan die stapel studieboeken te beginnen? Of al die verslagen die je nog moet lezen? Dwalen je gedachten steeds af tijdens het lezen? Weet je aan het einde van een artikel of tekst eigenlijk niet wat je gelezen hebt? Doe je erg lang over het lezen van boeken, teksten, verslagen of studieboeken? Dan is snellezen echt iets voor jou. Door het gebruik van snelleestechnieken lees je niet alleen sneller, maar begrijp je de tekst ook beter.

Tips

Snellezen is een onderdeel van de cursus studievaardigheden maar kan ook als workshop gevolgd worden.

Geheugentechnieken

Je hebt goed geleerd voor een toets. Je bent er klaar voor en dan… Tijdens de toets ben je ineens alles kwijt! Het is iedereen wel eens overkomen.  Middels het bewust toepassen van diverse geheugentechnieken wordt het onthouden en terughalen van kennis een stuk makkelijker.

Tips

Klasse-RT geeft ook diverse workshops studievaardigheden o.a. geheugentechnieken

Geheugentechnieken