Reflex integratie

Leerproblemen aanpakken vanaf de basis

Herken je de volgende kenmerken?

Op een andere manier kijken naar leerproblemen.

Heeft je kind moeite met concentreren, lezen, schrijven, rekenen en/of motorische problemen? En heb je al van alles geprobeerd?


De oorzaak van leerproblemen zou Neuro Ontwikkelings Vertraging (NOV) kunnen zijn. Dat wil zeggen dat kinderen een vroege ontwikkelingsfase (reflex) hebben overgeslagen of niet goed hebben doorgemaakt.

De ontwikkeling van de reflexen is het fundament van de ontwikkeling van een kind. Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan, waardoor een kind leer- of gedragsproblemen ervaart.    

                                                                              

Reflex Integratie Therapie is naast remedial teaching en studiebegeleiding een zeer waardevolle aanvulling op de begeleiding van leerlingen.

Kinderen leren en concentreren beter door te bewegen !  

                  

Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen niet geïntegreerde reflexen zich alsnog ontwikkelen en integreren, waardoor de problemen afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Reflex integratie therapie werkt op hersenstamniveau en dus aan de oorzaak van het probleem.

De Reflex integratie therapie is in de eerste plaats gericht op kinderen vanaf 7 jaar met een leer-of gedragsprobleem en is prima te combineren met remedial teaching. 

 

Wil je weten of er bij je kind nog reflexen aanwezig zijn die je kind belemmeren in de ontwikkeling?  

Neem dan contact op voor een vrijblijvend intakegesprek. 

Bodymap - Beweeg je wijs!

Speciaal voor leerlingen jonger dan 7 jaar wordt gewerkt aan de reflexen middels het ontwikkelingslab van Bodymap.

Op een speelse manier oefent een kind onbewust de diverse reflexbewegingen.

 

Beweeg je Wijs! is speciaal voor ouders, leerkrachten en begeleiders van jonge kinderen van 0 tot 8 jaar.

 

In de huidige maatschappij zien we dat kinderen steeds minder bewegen, buiten spelen en sporten. Daardoor ontwikkelt het zenuwstelsel bij jonge kinderen zich niet optimaal. Dit heeft invloed op de uitvoering van complexere leertaken als lezen en rekenen, maar ook op concentratie..

 

Beweeg je wijs! werkt met het ontwikkelingslab van Bodymap. Door spelenderwijs, maar wel bewust, met veel herhaling, activiteiten aan te bieden, rijpt het zenuwstelsel zich optimaal.

 

Beweeg je Wijs! draagt bij aan een betere concentratie, ontspannen kinderen en minder leerproblemen.

 Ontwikkelingslab Bodymap          

 

Basisonderwijs   Voortgezet onderwijs
     
Training Coaching Workshop   Onderzoek