Mindmappen

Mindmappen is een techniek om delen van de hersenen te gebruiken die men normaal gesproken niet gebruikt. Hierdoor leer je sneller (informatie wordt sneller opgenomen) en kun je beter onthouden. De techniek van het mindmappen sluit zeer nauw aan bij de wijze waarop onze hersenen werken. De kwaliteiten van beide hersenhelften worden optimaal gecombineerd. Deze techniek is onder meer geschikt voor het maken van krachtige aantekeningen, uittreksels, samenvattingen, projecten, werkstukken en presentaties, om complexe informatie te structureren, om gedachten te ordenen en de creativiteit te vergroten.

Mindmappen is ook een prettig middel voor mensen met dyslexie. Het biedt niet alleen structuur, maar zorgt er ook voor dat je minder hoeft te schrijven en te lezen.

Met een mindmap kun je alle informatie die je in je hoofd hebt opgeslagen eenvoudig vertalen naar een overzichtelijk schema op papier. Deze techniek geeft je de mogelijkheid om verder te denken dan je normaal zou doen. Je ziet nieuwe verbanden en kunt creatieve oplossingen bedenken.  

Wat prikkelt jouw brein het meest? Een bladzijde tekst of een zwart-wit tekening? Een zwart-wit tekening of een tekening in kleur?      

Workshop Mindmappen

Voor leerlingen P-O en V-O, studenten en volwassenen.
Tijdens deze workshop worden de basisprincipes van het mindmappen uitgelegd en wordt geoefend met het maken van een mindmap. Na deze workshop kun je zelf aan de slag met het handig en slim samenvatten van informatie door middel van een mindmap.